keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Kausi 2019 osa 2

Näitä päivityksiä nyt tulee laitettua vaikka ei nyt erikoista olekaan tapahtunut. Kasvua on havaittavissa ja ensimmäiset multakasvatukseen tulevat chilit tuli siirrettyä taimiruukkuihin.
Eilen illalla jouduin säätämään parin Ebbin pH:t ja lisäämään lannoitetta. pH:t olivat todella korkealla (7-8) jotka ovat varmaan osaltaan vaikuttaneet joidenkin taimien kasvuun. Ihmeellistä oli että Hyffae ei ollut moksiskaan korkeasta pH:sta.

Olen nyt saanut molemmat tilaamani pH:n seurantalaitteet ja otan ne tässä lähipäivinä käyttöön. Teen niistä jonkunlaisen artikkelin kuvineen.


























Vasemmassa kuvassa näkyy toinen Hyffae F2 jolla pituutta alkaa olemaan 7-8cm. Molemmat Hyffaet ovat tähän mennessä kasvaneet kaikista nopeimmin vaikka ovatkin eri ebbeissä.

Oikealla näkyy 7Pot Apocalypse jolla pituutta alkaa olemaan 4cm. Tämäkin tekee jo kolmatta lehtiparia joten ihan mukavaa tahtia kasvaa. Tämä on samassa ebbissä kuin vasemmanpuoleinen Hyffae.


























Tässä vasemmalla on toinen Hyffae joka myös kasvanut vauhdilla. Pituutta myös 7-8cm.
Oikealla löytyy Pink Habanero joka on tehnyt myöskin yhden lehtiparin sirkkalehtien jälkeen. Pituutta tosin vain 1-2cm mutta eiköhän sekin tästä innostu kasvamaan.


























Vasemmalla Fatalii joka myös tehnyt lehtiparit. Kokoa 1-2cm. Menee samaa tahtia Pink Habaneron kanssa.
Oikealla näkyy molemmat Rocoto de la selva Arequipat joista toinen on hyvinkin kitukasvuinen. Voi olla kompostitavaraa mutta katsotaan kuinka käy kun siirsin sen vähän parempaan paikkaan josta saa paremmin kosteutta. Isommalla kokoa 2-3cm että ihan ok.


























Vasemmalla Pink Tiger josta tuli kypäräpää. Kypärää irrottaessa onnistuin tietenkin katkaisemaan sirkkalehtien kärjet. Toivottavasti seuraava lehtipari olisi isompaa kokoa ja kasvin kasvunopeus pääsisi muiden tasolle.
Oikealla näkyvät ensimmäiset chilit jotka päätyivät turvemultaan. Käytän Kekkilän professional substral turvemultaa joten muutama viikko pitäisi mennä ilman lisälannoitusta. Takana ovat oletetut Lemon Dropit ja ensimmäinen hyvin pieni taimen on villichili C. Galapagoense josta todella toivon tulevan menestyvä chili.


























Lopuksi vielä kuvaa salaateista jotka näyttäisivät kyllä kasvavan nopeahkosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti