sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Vuoden 2018 - 2019 Lannoitteet

Tälle kaudelle päädyin kokeilemaan Advanced Hydroponicsin tuotteita. Paketista löytyi kaikki tarvittavat lannoitteet joita tarvitsee alusta loppuun saakka. Pääosassa ovat grow, bloom ja micro joista voikin jo päätellä että näitten annostuksilla pystytään keskittymään erikseen kasvuun tai kukintaan.

Lisänä paketissa on myös pullot joista chilit saavat entsyymit, juurikasvua, kukintaa ja final solution. Näillä pystytään kiihdyttämään eri vaiheita chilin kasvussa. 

Entsyymit edistävät yleistä kehitystä ja root simulator antaa nimensä mukaisesti nopeampaa juurikasvua. Näitä käytetään alusta saakka pieninä määrinä.

Growth/Bloom excellarator edistää kukitusta ja podien tuottoa joten sitä käytetään myöhemmässä vaiheessa. Final solution taas käytetään viikkoa ennen podien keräämistä. Tämä puhdistaa podit ylimääräisistä aineista ja antavat parempaa makua chilille.

En aiemmin ole käyttänyt näitä lannoitteita joten mielenkiinnolla seurataan chilien hyvinvointia ja kasvua.

NPK arvot:

Grow = NPK 2+4+7
Bloom = PK 5+5
Micro = NK 5+6 +6% CaO + mikroelementit

Annosteluna kasvuvaiheessa 2ml+1ml+1ml litraa kohti mutta nuorilla taimilla tämä annostelu pitää puolittaa.

Eli kun teen 10L lannoitteen niin määrät ovat 10ml+5ml+5ml





Kuvassa annosteluohjeet.


Salaateille ostin erikseen omat lannoitteet. Bio Novalta löytyi Hydro-SuperMix lannoite joka soveltuu vesiviljelyyn. Vaihtoehtona oli myös NFT:lle omansa mutta käytän EBB & Flood viljelyä joten tämä saa nyt kelvata.

Tässä NPK on 7-3-5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti